Dobrodelna sobota v Bovcu

 

V soboto, 6. junija, je Rotary klub Idrija v sodelovanju z Rotary klubom Ajdovščina ob podpori primorskih Rotary klubov organiziral adrenalinsko BMW rally rotary soboto. V partnerstvu z BMW Slovenija so imeli udeleženci priložnost preizkusiti električna vozila BMW i3 in hibridno vozilo BMW i8 kot tudi visoko performančna vozila iz serije BMW M ter terenska vozila iz serije BMW X.
Vzporedno sta rally dirkača in rotarijca Darko Peljan in Peter Marc s svojimi rally dirkalniki v tekmovalne razmere in občutke popeljala številne, ki so se jima pridružili na 4 km adrenalinskem odseku ob Soči. Ob tem so potekali še športni poleti z letalom Pipistrel in pridobivanje izkušenj na ZIP line progi v okoliških hribih.

Ob prisotnosti sedanjega guvernerja slovenskega rotary distrikta Antona Končnika, bodočega guvernerja Martina Šinigoja, prvega predsednika Rotary kluba Idrija Edvarda Svetlika in preko 90 rotarijcev in rotarijskih prijateljev iz vse Slovenije je bil vsak zbrani euro namenjen za program botrstev za otroke v partnerstvu z ZPM (Zvezo prijateljev mladine).