Pomoč poplavljenim v Srbiji

V nedeljo 18. maja 2014, ko so vode v BiH in Srbiji prestopale bregove nas je prijateljski RC Čačak iz Srbije prosil, če jim lahko na kakršen koli način priskočimo na pomoč. Še isti dan so se aktivirali člani RAC Ajdovščina-Logatec in organizirali dve zbirni mesti za pomoč poplavljenim.
Prostore sta prijazno odstopila Navigator Pub v Logatcu in Bar hiša mladih v Ajdovščini. Na poziv za zbiranje hrane, oblačil, higienskih pripomočkov in drugih potrebnih materialov, ki je bil objavljen le na socialnih omrežjih, so se ljudje množično odzvali in v priljubljena mladinska lokala že v dveh dneh prinesli za skoraj 6 ton različnih stvari. Vso zbrano pomoč smo popisali, zapakirali in s cca. 500 paketi napolnili tri velike kombije.
V torek smo enega odpeljali v zbirni center Srbskega prosvetnega društva Nikola Tesla v Postojno, dva pa sta se še isti večer odpravila na pot proti Srbiji. Kljub zapletom na hrvaško-srbski meji smo s pomočjo srbskega veleposlaništva v Ljubljani zbrano pomoč uspeli pripeljati v Čačak že v sredo, 21. maja popoldne. Skupaj s prijatelji iz RC Čačak smo pripeljane stvari predali Prihvatno distributivnem centru štaba za vanredne situacije grada Čačak, kjer so nas bili iskreno veseli. Poudarili so, da kdor hitro dá, dvakrat dá.